preloader

İmplant

İmplant

Belirli sebeplerden dolayı kaybı yaşanan dişlerin, kişinin vücut yapısına uygun olarak gerekli malzemeler ve tekniklerle çene kemiğine yapılan yapay diş köküne implant denilmektedir. Böylelikle diş olması gereken görüntü ve fonksiyonuna ulaşmış olur.
İmplant

İmplant Nedir?

İmplant en basit tabiriyle yapay diştir. Fakat işlemler tamamlandıktan sonra doğal diş gibi vücutta aktivasyon göstermektedir. Yapay kök ve diş özünü oluşturan üst tabaka ile birlikte iki parçadan oluşmaktadır. Ana yapı maddesi titanyumdur. Yerleştirilen yapay kökün tam oturması 3 ila 5 aylık bir süreç içinde kişiye göre değişmektedir. Bu sürecin tamamlanmasıyla beraber üst tabaka yapılmaktadır. İmplant büyük çoğunlukla diş kaybı yaşayan kişilere uygulanmaktadır. İşlem yapılacak kişinin diş yapısı, ağız genişliği gibi farklılaşabilen etkenler uygulanacak tedavinin de gidişatını etkilemektedir. Lokal anestezi ile yapıldığından rutin ağrısı dışında büyük acılar çektirmez.

İmplant Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

İmplant tedavisi hem sağlık açısından hem de günlük yaşamda etkileri açısından düşünüldüğünde birçok avantaja ve faydaya sahiptir. İşini bilen profesyonel kişiler tarafından itinalı bir şekilde yapıldığında olumlu sonuçları da beraberinde getirmektedir.
• Protez dişte yaşanan çıkma korkusu yaşanmamaktadır.
• Uzun yıllar boyunca doğal diş fonksiyonlarını sürdürmektedir.
• Estetik bir diş görünümü sağlamaktadır.
• Hayat kalitesini yükseltir.
• Çene hareketlerini kısıtlamadığından sağlıklı beslenmenin önünü açar.
• Ağız kokusu problemini ortadan kaldırır.
• Sağlık koşulları elveren herkeste uygulanabilir bir işlemdir.
• Uzun süreli acı ve ağrılara sebebiyet vermez.
• Yaklaşık 45 dakikalık kısa süren bir uygulamadır

Kimler İmplant Yaptırabilir?

Kadınlarda 18 erkeklerde 20 yaşın tamamlanmış olması, çene yapısının gelişimini tamamlaması göz önünde bulundurularak tavsiye edilen yaştır. Bu yaşlarını doldurmuş kişilere implant tedavisi uygulanabilir. Tedavi uygulanmadan önce hastaya bazı testler yapılmaktadır. Şeker hastalığı ve kalp rahatsızlığı bulunan kişilere ek olarak diyalize bağlı hastalar da risk grubundadır. Bu kriterler dışında isteyen kişilere uygulanabilir bir işlemdir. Ayrıca diş eti iltihabı bulunup bu konuda tedavi olmamış kişilere de implant yapılmamaktadır.

İmplant Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İmplant uygulamasından önce yapılacak kişinin kemik durumunun uygunluğu kontrol edilmelidir. Eğer sorun yaratacak bir durum varsa gerekli önlemler alınmalı ve daha sonra tedaviye başlanmalıdır. Gerekirse kemik tozu tedavisi uygulanarak yeterli kemik seviyesine ulaşılabilir. Erkekler için 20 kadınlar içinse 18 yaş kriterine dikkat edilmelidir. Bu yaş sınırları çene yapısının gelişim süreci esas alınarak belirlenmiştir. Tedavi sonrası darbe konusunda ağız ve çene korunmalı, ilk ay sigara tüketimine dikkat edilmeli ve özellikle ilk gün buz uygulamalarına önem verilmelidir. En çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de hangi doktorun tercih edileceğidir. İşini temiz ve hijyen koşullarında yapan, hizmet kalitesine önem veren profesyonel kişilerce uygulanması gereken bir tedavidir. Aksi bir durumda beklenmeyen komplikasyonlar oluşabilir ve sağlık sorunları yaşanabilir.